DE ZOON VAN EEN SPANJESTRIJDER VERTELT OVER ZIJN VADER

Een reactie plaatsen

22 juli 2020 door spanje3639

Geert van Poelgeest over zijn vader Arie van Poelgeest

(zie ook: https://spanjestrijders.nl/bio/poelgeest-arie-van)

DELFT VERTELT –  2 AUGUSTUS 2020

Bij een voorstelling van Delft Vertelt vertellen een aantal meer of minder bekende Delftenaren hun eigen waargebeurde verhaal. Dat kan een verhaal van lang geleden zijn, of een gebeurtenis van vorige week. Een komisch verhaal of juist een verhaal dat tot nadenken stemt.

De 13 editie wordt een bijzondere, want voor het eerst wordt het een voorstelling in de open lucht! Op zondag 2 augustus vindt de voorstelling plaats op het Schuttersveld (het pleintje achter hotel de Plataan), van 15.00u tot 16.30u.

En er is nog een reden dat deze editie afwijkt van de andere voorstellingen. We willen het publiek ook nog een beetje een vakantiegevoel meegegeven. Daarom zijn er, naast de gebruikelijke Delftse verhalen, nu ook een aantal verhalen van Delftenaren op vakantie.  We gaan op reis naar Amerika, Rusland, Spanje en Israël.

Vertellers zijn deze keer Geert van Poelgeest, Cees van Laren, Bram Hoestra, Kees van Velzen en Gerard Jellema. Wat komt er allemaal voorbij? Nou, een hardloopwedstrijd in politiek gevoelig gebied, avonturen achter het ijzeren gordijn, één dag als echte cowboy, een vader als held in de Spaanse burgeroorlog en hoe een popfestival iemands leven veranderd heeft.

De muziek wordt deze keer verzorgd door singer-songwriter Fabian, wiens hart in de blues ligt, maar die nu een meer zomers Spaanstalig repertoire zal laten horen.

Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar het Prinsenkwartier. Op beide locaties worden uiteraard de corona-richtlijnen aangehouden.

Kaarten: https://rietveldtheater.stager.nl/web/tickets/111001359

Meer informatie:
www.rietveldtheater.nl/delft-vertelt
http://www.facebook.com/delftvertelt
www.fabianmusic.com

De eerste ‘True Stories’-evenementen, waar gewone mensen hun eigen verhaal vertelden, begonnen zo’n twintig jaar geleden in Amerika en zijn daar nu een groot succes. Tien jaar later volgde Nederland met de ‘Echt gebeurd’-avonden in Amsterdam. Tegenwoordig zijn er in meerdere steden ‘True Stories’-evenementen. Delft Vertelt is de enige variant in Nederland die de verhalen verbindt aan een stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: