Dagboek Evert Ruivenkamp

Een reactie plaatsen

6 mei 2022 door spanje3639

Het dagboek van Evert Ruivenkamp is 23 april verschenen bij uitgeverij Jurgen Maas en is bij de reguliere boekhandel verkrijgbaar. Het heet “Een Hollandse jongen aan de Ebro”.

Yvonne Scholten schreef er een voor- en nawoord bij en zij wordt komende week geïnterviewd in Nijmegen en Amsterdam. Belangstellenden zijn welkom!

Dinsdag 10 mei om 19.00 uur in Nijmegen

Woensdagavond 11 mei is er een bijeenkomst in het Historisch Cafe aan de Prinsengracht 69. De avond begint om 20.00 uur met een interview met Raymond Fagel: “1572 door een andere bril bekeken” en vervolgt om
Laura schrijft over het Historisch Cafe:

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)! Café P96 bevindt zich op de Prinsengracht nummer 96

Laura Lubbers werkt aan de voorbereiding van een podcast serie waarin de interviews die in de jaren ’80 gemaakt werden met oud-Spanjestrijders voor het boek “De oorlog begon in Spanje”centraal staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: