Herdenking Poolse vrijwilligers Internationale Brigades

Een reactie plaatsen

9 juli 2017 door spanje3639

 

Uitnodiging voor de ceremonies van de herdenking van Poolse vrijwilligers van de Internationale Brigades ter herinnering dat 81 jaar geleden de Spaanse Burgeroorlog uitbrak. 

We willen jullie graag uitnodigen om naar Warschau te komen als vertegenwoordigers van alle verenigingen die de Internationale Brigades herdenken, om de Poolse vrijwilligers die vochten tegen het internationale fascisme in Spanje te herdenken.

We plannen de gebeurtenissen voor 15 en 16 juli 2017, met verwijzing naar het begin van  de Spaanse Burgeroorlog, aangezien Poolse antifascisten vanaf de eerste dag van de oorlog tegen de fascisten streden.

Vorig jaar organiseerden we het informeel initiatief, “Handen af van de Dąbrowski Brigade Straat” tegen het plan om de straatnaam voor de Poolse vrijwilligers in Warschau te ontnemen. Sindsdien zijn we getransformeerd tot een formele organisatie – Vrijwilligers van de Vrijheidsvereniging.

We zouden blij zijn als u deelneemt aan onze herdenkingactiviteiten.

Enkele weken geleden besloten raadsleden in Warschau de naam van de Dąbrowski Brigade straat intact te houden. Het is ons gemeenschappelijk internationaal succes, dat we ook in juli willen vieren. Tegelijkertijd moeten we onze kracht verzamelen om de strijd voort te zetten om de herinnering aan de Internationale Brigades te behouden. In september wordt de naam van de straat weer bedreigd door de Poolse overheid die lokale autoriteiten dwingt om de namen van de straten die “het communisme bevorderen” te verwijderen.

We zijn bezig met het plannen van de details van de herdenking, maar we kunnen al bekend maken dat de volgende activiteiten zullen plaatsvinden; de ceremonie bij de Poolse vrijwilligersbegraafplaats, een paneelbespreking, een presentatie van onze actuele activiteiten, een filmpresentatie en een uitvoering van een koor.

 

 

Volunteers of Freedom Association 

https://www.facebook.com/Bohaterowie1936

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: