Het Internationale Brigades Archaeologie Project (IBAP) 2015

Een reactie plaatsen

5 maart 2015 door spanje3639

Van Sal Garfi coordinator bij de Britse organisatie IBAP kregen wij de volgende oproep voor een alternatieve vakantie.

IBAP 2015 – Sal Garfi

IBAP1IBAP is gestart met de voorbereiding van haar werkseizoen 2015 dat zal plaats vinden in de eerste helft van september, later dit jaar. Dit zal het tweede seizoen zijn van dit unieke archeologische initiatief om de landschappen waar de Internationale Brigades hebben gestreden archeologisch te verkennen. We zullen werken in de nabijheid van Belchite, waar we vorig jaar ook hebben gewerkt.

IBAP is een mengsel van dingen. Het is een wetenschappelijk onderzoeksproject, een archeologische veldschool en een werkvakantie. Alle vrijwilligers zullen uit eerste hand, de materiële overblijfselen van de Spaanse Burgeroorlog, zowel artefacten als landschappen tegenkomen. Herinneringsplekken van de Internationale Brigades waar de oorlog tegen het fascisme in Europa begon.

U zult ook leren op welke wijze archeologen het verleden proberen te ontdekken; van basaleIBAP2 opgraving en vastlegging van vondsten en bouwwerken tot onderzoek en interpretatie. Er zullen ’s avonds lezingen worden gegeven door specialisten in hun vakgebied en vrijwilligers zullen het project verlaten met nieuwe vaardigheden en een beter begrip van de mogelijkheden van archeologisch onderzoek!

Het project is op zoek naar enthousiaste deelnemers die willen meedoen aan dit spannende project. Het staat zowel open voor nieuwkomers in de archeologie als voor de ervaren veldwerkers en kennis van het Spaans is niet vereist. IBAP is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, en zij levert een integrale bijdrage aan het Spaanse Burgeroorlog Archeologie Project dat geleidt wordt door Alfredo González-Ruibal van het Instituut voor Erfgoed Wetenschappen (INCIPIT) van de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIC).

Het is de bedoeling dat IBAP nog minstens drie jaar wordt gecontinueerd, maar zoals met zoveel archeologische projecten vandaag de dag, wordt het project niet volledig gefinanceerd. Wij vragen daarom dan ook een financiele bijdrage aan de vrijwilligers om deel te kunnen nemen. Zonder een bijdrage is het anders voor IBAP niet mogelijk dit werk te kunnen doen. De vergoeding dekt alle kosten voor accommodatie en maaltijden en draagt ​​bij aan de dekking van de kosten van het onderzoeksproject. Neem een ​​kijkje op de IBAP website voor meer informatie. Wij denken dat u zult genieten en geïnspireerd zal worden om de archeologie van de Spaanse Burgeroorlog te verkennen:

https://sites.google.com/site/internationalbrigadesproject/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: