Internationale herdenking Slag om de Ebro 2018

Een reactie plaatsen

26 mei 2018 door spanje3639

Herinnerend aan de 80ste verjaardag van de Slag om de Ebro.
Er zal 16, 17 en 18 november 2018 een internationale bijeenkomst worden gehouden in La Fatarella bij de slag van de Ebro in Spanje. De vereniging Lo Riu van La Fatarella in samenwerking met de KFSR 1936-1939 e.V. en de inwoners van de omliggende gemeenschappen.

Er zijn al verschillende organisaties uit verschillende landen van Internationale Brigades die dit al hebben gemeld en meer zullen nog volgen.

De Duitse organisatie KFRS zal later meer informatie met ons delen.

„We zullen jullie nooit vergeten, wanneer de olijftak van vrede hand in hand bloeit met de lauwerkrans van de overwinning onze Spaanse Republiek, kom weer!“

Hoog de helden van de Internationale Brigades!

La Pasionaria ………….1938

 

„No os olvidaremos, y cuando el olivio de paz florezca, entrelazado con los laureles de la victoria de la Republica Española ! Volved!“

!Vivan los héroes de las Brigadas Internacionales!

La Pasionaria …………1938

 Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de Slag om de Ebro, bereidt de vereniging Lo Riu uit  La Fatarella in samenwerking met de KFSR en de inwoners van de omliggende gemeentes, een waardig evenement in het weekend van weekend van 16/17/18 november 2018. Onze buitenlandse partnerorganisaties en ook alle vrienden van de Internationale Brigades van overal worden van harte uitgenodigd om in de herfst naar de Ebro te komen.

Het voorlopige programma ziet onder andere uit het plaatsen van meer ereplaquettes in de eregedenkteken van de Internationale Brigades in La Fatarella, de toetreding van de partnerorganisaties in het Gouden Boek van de gemeente, de inhuldiging van een monument ter ere van de leden van de Internationale Brigades, het bezoek van de versterkte verdedigingslinie, bunkers, schuilplaatsen, commandoposten en loopgraven en de historisch-getrouwe weergave van afleveringen uit de laatste veldslagen van de Ebro-strijd.

Begeleid wordt de dag bij het monumt voor de Verdeding van de Vrijheid (XVde Brigade) met bloemen en kransen  evenals concerten en van ontmoetingen met leden van de vereniging „Lo Riu“ en veel inwoners van La Fatarella en de omliggende gemeenschappen.

In de nabije toekomst zal een gedetailleerde publicatie van het programma alsook aankomst- en verblijfsmogelijkheden plaatsvinden.

Markeer alsjeblieft de datum 16-18 november nog vandaag. Tot ziens in La Fatarella dit najaar.

Salud!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: