Oproep van onze Spaanse zusterorganisatie AABI

Een reactie plaatsen

13 september 2017 door spanje3639

Oproep van onze Spaanse zusterorganisatie AABI

 

 

 

 

Lieve vrienden,

Komende november 5 zullen we een nieuw monument voor de Internationale Brigades in Vicálvaro – Madrid inaugureren. Zoals bekend kwamen de drie bataljons van de XIe Internationale Brigade op 5 november 1936 in Vallecas (bataljon Edgar André en Commune de Paris) en in Vicalvaro (Bataljon Dombrowski). Bovendien werd het hoofdkantoor van de XIe Internationale Brigade voor een maand in Vicalvaro geplaatst. Dit alles heeft AABI ertoe gebracht om een ​​gedenkteken op te richten om de komst van deze internationale vrijwilligers te herdenken en te eerbiedigen die de verdediging van Madrid tegen de fascistische aanval steunden.

Eén jaar geleden werd op 29 november 2016 de Tuin van de Internationale Brigades ingehuldigd in Vicálvaro, met de aanwezigheid van brigadist Josep Almudéver, de lokale autoriteiten en de delegaties van 15 landen die deelnamen aan de week die de 80ste verjaardag van de vorming van de Internationale Brigades. Dat evenement sloot het 80e verjaardagsprogramma van de Internationale Brigades evenementen in Parijs, Benicassim en Albacete, maar we vonden dat een straatnaam niet genoeg was. Sinds begin 2011 heeft AABI aan het project gewerkt om een ​​monument voor de Internationale Brigades te creëren. Het ontwerp was toe vertrouwd aan Cinabrio Quijano, een kunstenaar van La Mancha, die vanaf het begin het idee en de tekeningen van het monument aan AABI schonk.

Hindernissen van allerlei aard, voornamelijk bureaucratisch, vertraagden de procedures en ten slotte kreeg het installatieproject, dat in het stadhuis werd gepresenteerd, niet op tijd de juiste toestemming november 2016. Het project werd derhalve uitgesteld tot dat het verkrijgen van de gemeentelijke vergunning was geregeld. Dit was een langzaam proces, want het moest voldoen aan de vastgestelde eisen, en het duurde vele maanden door de omvang en complexiteit van het gemeentelijk bestuur van Madrid. We kregen uiteindelijk de definitieve machtiging in juni.

We willen dit monument op zondag 5 november 2017 inaugureren ter gelegenheid van de 81ste verjaardag van de aankomst van het XI Internationale Brigade in Vallecas en Vicalvaro. De Tuin van de Internationale Brigades en het monument hebben als doel om de herinnering aan die vrijwilligers die vanuit de hele wereld kwamen, om Madrid en de Republiek te verdedigen tegen de aanval van de troepen van Franco en de wapens van Hitler en Mussolini, voort te zetten .

Nu moeten we werken om de volledige financiering van het monument te waarborgen. De  geschatte kosten zijn 12048 euro.

Vorig jaar zijn we begonnen met de inzamelingscampagne en we zijn erin geslaagd om  meer dan 3.000 euro toe te voegen aan het fonds, door middel van de verkoop van hulpbonnen en de individuele bijdragen die uit Spanje en andere landen, zoals Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en anderen, afkomstig zijn. Dit jaar zijn we een crowdfunding campagne gestart om de uitgaven van het monument en de gebeurtenissen van de inhuldigingsdag te bekostigen en u kunt een donatie maken via de volgende link:

https://www.verkami.com/projects/15935-monumento-a-las-brigadas-internacionales-en-vicalvaro

We verwachten het monument te kunnen financieren dankzij de vrijgevigheid van iedereen en elke vriend van de Internationale Brigades.

U kunt ook uw donatie sturen naar:

AABI – Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales

BAN: ES31 2038 0603 2760 0676 8006
BICCAHMESMMXXX

 

Locatie beoogd monument

Concept ontwerp van het monument

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: