Massagraven in Spanje

Een reactie plaatsen

1 december 2015 door spanje3639

KaartMassagravenSpanje

De bovenstaande kaart (dubbelklik om vergroting te zien) werd gemaakt met behulp van de database van het Spaanse ministerie van Justitie en toont de graven uit de Spaanse burgeroorlog en het Franco-regime. De meeste gegevens komen voort uit het werk van de Centrale Administratie (Presidencia y Patrimonio Nacional)), de regionale overheden, de overheden van Aragon, Andalusië en Asturië, gemeenten en diverse particuliere verenigingen.

De database is sinds 2011 niet meer bijgewerkt. Toen werd de procedure met betrekking tot de wet van het historisch geheugen en de permissie ​​om subsidies te verdelen om graven van slachtoffers te vinden en op te graven stil gelegd.

In totaal zijn de gegevens van meer dan 120.000 slachtoffers in 2591 graven bekend. De graven zijn verspreid over het hele land. Andalusië, Aragón en Asturië zijn de regio’s met het hoogste aantal geïdentificeerde graven.

De kaart toont de locaties waar graven zijn gevonden. De grootte van een cirkel geeft het aantal slachtoffers aan. El Valle de los Caídos (het beruchte monument van Franco) is het graf met het grootste aantal slachtoffers. Omdat het verschil met de rest zo groot is, is deze locatie aan de zijkant van de kaart geplaatst zodat de andere graven te zien zijn.

(bron: http://desmemoria.eldiario.es/mapa-fosas/)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

'Vertel jullie kinderen over ons en onze strijd en het leven dat wij wensen. Mogen onze grootste verlangens door het leven zelf overtroffen worden. Werk en heb lief, vecht en win.
Leef. Leef allen en wordt groot.'

Afscheidsbrief van Spanjestrijder Krijn Breur (d.d. 5 februari 1943)

St. Spanje 1936 – 1939

Voor een donatie kunt u gebruik maken van ons rekeningnummer:
NL 96 INGB 0006696045
t.n.v. Stichting Spanje 1936-1939
De stichting is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan ons aftrekbaar voor de belasting.

Deze website is verkozen tot digitaal erfgoed door:

Vul email adres in om deze blog te volgen. U ontvangt een email bericht als een nieuw artikel wordt geplaatst.

Google Translate

Herdenking gedichtenboek

Agenda

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: